Is prepaid weggegooid geld?

Sommige mensen vinden dat bellen en sms’en via een prepaid simkaart weggegooid geld is, maar wij denken daar persoonlijk toch anders over. Prepaid is wel degelijk rendabel, maar het is eigenlijk enkel rendabel voor mensen die zeer weinig hun mobiele telefoon gebruiken. Daarnaast kan het zijn dat je niet graag aan een abonnement vastzit, omdat je niet wilt betalen voor iets wat je misschien niet zult gebruiken. Veel mensen delen die mening met je en vandaar ook dat de populariteit van prepaid nog altijd goed te verklaren is.

Dure prepaid of goedkoop abonnement?

Ondanks dat we absoluut vinden dat prepaid zeer rendabel kan zijn kan een abonnement dit ook zijn. Het is namelijk heel goed mogelijk om al voor enkele euro’s per maand een knap abonnement af te sluiten wat eigenlijk dezelfde hoeveelheid belminuten en sms’jes kan bevatten als wat je normaal ook gebruikt, maar dan met prepaid. Wat namelijk wel het grote voordeel is van een abonnement ten opzichte van een prepaid simkaart is dat je tegen veel lagere tarieven gebruik kunt maken van je telefoon.

Waar je bij de goedkoopste prepaid provider zo’n €0,10 betaalt voor een belminuut is dit bij een abonnement nog slechts zo’n €0,02 à €0,03 voor een belminuut. Alhoewel je dus wellicht niet alles opmaakt binnen je abonnement kan het nog altijd rendabel zijn. Meerdere providers kunnen dergelijke lage tarieven bieden bij een abonnement, terwijl slechts alleen met de goedkoopste prepaid simkaart tegen zulke lage tarieven gebruik kan worden gemaakt van prepaid. Als je geïnteresseerd bent geraakt in een abonnement kun je even een kijkje nemen op je homepage, want daar staan een paar zéér goedkope providers met mooie abonnementen. Nogmaals, voor een paar euro per maand kun je al klaar zijn.