Overgaan naar andere provider

Waar het met een telefoon abonnement nog wel eens een gedoe kan zijn om van de ene provider over te gaan naar de andere zul je dit met prepaid absoluut niet ervaren. Met prepaid hoef je niks af te sluiten en dus ook niets op te zeggen. Uiteraard moet je een prepaid simkaart wel kopen, maar dan kun je ook direct beginnen met bellen. Prepaid brengt dus geen administratieve rompslomp met zich mee en dat wordt als prettig ervaren.

Overstappen zonder nummerbehoud

Als je wilt overstappen van provider en daarbij is nummerbehoud niet voor jou van belang heb je het zo gedaan. Je bestelt gewoon een nieuwe simkaart bij een andere provider en deze zal dan worden opgestuurd. Je bent dan dus al gewoon overgestapt. Krijg je namelijk je nieuwe simkaart binnen, dan gooi je gewoon de oude weg en stop je je nieuwe simkaart in je telefoon en klaar ben je. Je hebt dan dus een nieuw nummer, maar meer komt er niet bij kijken.

Overstappen met nummerbehoud

Met prepaid kun je je nummer behouden als je een prepaid simkaart van een andere provider wilt gaan gebruiken. Dit moet je echter wel aanvragen en overstappen via deze manier neemt dus iets langer in beslag. Hoeveel langer is niet te zeggen, maar ga gewoon uit van een week of 2 maximaal. Daarnaast kan het zo zijn dat er voor nummerbehoud kosten in rekening worden gebracht. Hier zul je uiteraard van op de hoogte worden gebracht voor het rond gemaakt wordt voor je.